Podnikání

Organizace potravin v kuchyni rychle a jednoduše

Kuchyně právem patří mezi nejvíce organizované místnosti v celém domě. Zároveň se ale jedná o místo, které v sobě skrývá mnohdy největší množství nepořádku, špatně zorganizovaných polic a nedomyšlených regálů, které vás přivádějí při vaření k šílenství. Ač to může vypadat jinak, věřte tomu, že i kuchyně se dá zorganizovat a klíč k tomuto náročnému úkolu nespočívá nejen ve správném umístění spotřebičů, ale hlavně potravin. Jsou to totiž mnohdy právě potraviny, které umí v kuchyni vytvořit pravý chaos. Jak se tomu dá zabránit a jak si můžete jednou i vy užít uklizenou kuchyni se systematicky uspořádanými potravinami?

Lžíce s kořením

Základem je si nejdříve uvědomit, které potraviny používáte nejvíce a umístit je tedy v jednoduše přístupné zóně, kde je budete mít rychle po ruce. Není totiž nic horšího, než uprostřed tvorby jíšky stoupat na židli a lézt vysoko pro hladkou mouku. Do vyšších polic můžete umístit suroviny, které používáte jen občas a také zásoby, pokud na ně tedy nemáte vyhrazený prostor někde jinde. V případě, že rádi nakupujete do zásoby vás totiž asi víc nepotěší nic jiného než prostorná spižírna nebo dokonce chladný sklep.

Moderní kuchyně

Jakmile máte vymyšleno, co kam umístíte, možná začnete přemýšlet i nad tím, jak konečně vyřešit problémy s rozsypaným cukrem nebo občasným výskytem nějakého mola. V tomto případě není nic lepšího než využít uzavíratelné dózy na potraviny, které často můžete navíc ozvláštnit vlastním návrhem a v kuchyni tedy budou vypadat opravdu skvěle. Hodit se vám mohou i stohovatelné boxy na potraviny, které dokonce šetří místo. A pak už zbývá dané potraviny jen správné rozřadit do polic tak, abyste je měli na očích kdykoliv potřebujete a s vařením můžete s radostí začít. A třeba se vám ve správné zorganizované kuchyni konečně začne vařit mnohem lépe než dříve!